lakberendező studio
Drága vs. Olcsó

Meglátni, és megszeretni... Biztosan sokunknak ismerős ez az érzés. Könnyű beleszeretni egy neves dizájncég katalógusában látott enteriőrbe, de nem mindenki tud, vagy akar annyit költeni a lakására, amennyibe ezek a termékek kerülnek...

Bővebben...

Kérdezz - Felelek

Tanácstalan, hogyan alakítsa át lakását? Nem tudja, milyen színekkel, kiegészítőkkel dob- hatná fel megunt bútorait? Szüksége lenne néhány ötletre?

Írjon nekünk...

"... Az ember is csak egy helyen van otthon..."
(Gárdonyi G.)
BEMUTATKOZÁS
GALÉRIA
SZOLGÁLTATÁSOK, ÁRAK
PARTNEREK
KAPCSOLAT

Mit is az a home staging?

A home staging alkalmazásával egy ingatlan sokkal jobb eséllyel indul az új lakókért folytatott harcban, mint társai. Hogyan lehetséges ez? Sokan azt gondolják, a home staging egy amerikai hókuszpókusz, és csak arról szól, hogy fessünk ki, és takarítsunk ki. A home staging azonban a lakberendezés, a pszichológia és a marketing egy különös keveréke, a lakástulajdonos, az ingatlanközvetítő és a home stager közös munkája. Alaposan ismernünk kell az ingatlanpiacot, tudnunk kell, hogy az adott környéken kik a potenciális vevők. Nem mindegy ugyanis, hogy egy egyetemistának akarunk eladni egy garzont, vagy pedig egy 2 gyermekes családnak egy 70 m2-es lakást. Ebben profi az ingatlanos. Majd a home stagerrel közösen felmérik, hogy milyen változtatások szükségesek. Mást igényel egy 5-6 éve épült társasház, és mást a 60-as években épült "kockaház". Van, ahol elég személyteleníteni az ingatlant, máshol szükség van kisebb változtatásokra (pl. tisztasági festés, 1-2 tekercs tapéta, néhány új lakástextil, kiegészítő). A régi, felújítandó, elavult elrendezésű ingatlanoknál pedig látványtervek segítségével lehet bemutatni az érdeklődőknek, hogy mit lehet kihozni az adott lakásból.

 

 

Home staging csomagok:

Mindegyik csomag esetében az első alkalommal megnézzük az ingatlant (az ingatlanközvetítővel), majd megállapítjuk, hogy melyik módszert érdemes alkalmazni. Fontos, hogy nem a hibákat akarjuk elrejteni, hanem a vevő érzelmeire kell hatnunk.

Home staging alap csomag:

A meglévő bútorok, kiegészítők felhasználásával tesszük vonzóbbá az ingatlant. Abban az esetben érdemes használnunk, ha a lakás elrendezése, berendezése, technikai megoldásai nem elavultak, esetleg nem túl régen épült, vagy esett át egy felújításon. Az első alkalommal készítünk fotókat, és egy listát a tulajdonos teendőiről. Második alkalommal megnézem, hogy a tulajdonos végrehajtotta-e a megbeszélteket, majd stylingoljuk az ingatlant (hangulatot adunk a tereknek).

Home staging plusz csomag:

Kisebb anyagi ráfordítással növeljük az ingatlan értékét, gyorsítjuk az eladást. Egy festés, néhány tekercs tapéta, új lakástextilek, kisbútorok csodákra képesek.

Mikor használjuk?

 • ha az ingatlan jó állapotban van, de pl. a falak élénk színekben, vagy mintákban pompáznak, ezeket érdemes semlegessé tenni

 • ha magunk is érezzük, hogy jól jönne egy festés

 • ha túl sok az üres falfelület, az üres tér

 • ha a célközönség feltételezett igénye, ízlése más, mint a tulajdonosé

Az első alkalommal készítünk fotókat, és egy listát a tulajdonos teendőiről, amely tartalmazza a szükséges munkálatokat, anyagokat, illetve lakáskiegészítőket, kisbútorokat, nagyságrendi árkalkulációval. Amikor elkészültek a munkálatok, és megvan minden szükséges új berendezési tárgy, lakástextil, stylingoljuk az ingatlant.

Home staging újratervezés:

Egy régi, elavult térszerkezetekkel rendelkező, felújításra szoruló ingatlan esetében nem érdemes festésre, új tárgyakra költeni. Ebben az esetben új tervekkel, 3D látványtervekkel, esetleg árkalkulációval tudjuk megmutatni, hogy mit lehet kihozni az ingatlanból, és mindezt mennyiért. A megjelenítése a hirdetésekhez digitális formában, az irodában fotókkal, az ingatlanban pedig tabló formájában történik.

Mikor használjuk?

 • ha az ingatlan egyértelműen felújítandó állapotban van

 • ha a célközönség igénye más, mint a tulajdonosé

 • ha elavult térszerkezetekkel rendelkezik az ingatlan

Az első alkalommal felmérjük az ingatlant, és fotókat készítünk. 2-3 alaprajzi változatot készítünk, illetve az egyik alapján a fontosabb terekről 3D látványterveket készítünk, hogy az érdeklődők könnyen el tudják képzelni, mit lehet kihozni egy elavultnak hitt ingatlanból.

                   Alap:                 Plusz Ft:              Újratervezés:

   50 m2-ig:               30.000 Ft             40.000 Ft                 45.000 Ft

   100 m2-ig:             40.000 Ft             50.000 Ft                 60.000 Ft

   200 m2-ig:             50.000 Ft             60.000 Ft                 70.000 Ft

 

© 2009 Copyright ViVECO Home - minden jog fenntartva
Cím: H-1173 Bp, Marabu u. 37. Tel.: +36-20-916-0725 Fax.: +36-1-253-8050